13. Munzur Doğa ve Kültür Festivali Önerileri

TUNCELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI
13. Munzur Doğa ve Kültür Festivali Önerileri

1. Geçen yıl festival sonrası kurumların öneri ve değerlendirmeleri festival komitesi tarafından yeniden incelenmelidir.
  2. Festival komitesi Belediye Başkanı başkanlığında 2 Belediye meclis üyesi,4üye değişik kurumlardan olmak üzere 7 kişiden oluşmalı ve resmi komite aynı zamanda fiili uygulama komitesi olmalıdır.
  3. Paneller İlimiz ve Bölgemizin ekonomik ve sosyal sorunlarını esas alan konuları kapsamalı, günde 2 panelden fazla olmamalı ve panelist sayısı yönetmen dahil 5 kişiyi geçmemelidir.
  4. Stadyum etkinliğinde sanatçı ve grup sayısı 3’ü geçmemelidir.
  5. Stant yerleri dağıtımında Tunceli’de ikamet eden esnaf ve halk esas alınmalı, sadece festival süresinde ticaret amaçlı gelen şahıslar engellenmelidir.
  6. Stadyum ve ildeki temizlik sorununa sürekli dikkat çekilerek halk duyarlı hale getirilmelidir.
  7. İl merkezinin dışındaki mesire yerleri (Halbor’dan Kutudereye kadar)’ nin çöpleri bir hafta boyunca Belediye araçları ile alınmalıdır.
  8. Festivale katkı sunan kurumların isimleri büyük afiş ve el afişlerinde belirtilmelidir.
  9. İlimizde üretilen ayran,peynir, bal, pekmez ve sarımsak gibi ürünlerin teşhir edileceği stantlar açılmalıdır.
  10. İlimizin ekonomik, sosyal sorunları ve barajlarla ilgili paneller düzenlenmelidir. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen bir kişiyi panelist veya yönetmen olarak Odamızın belirleyeceği şahısların görevlendirilmesini talep ediyoruz.
  11. Herhangi bir sanatçı önerimiz yoktur. Halkın genelinin kabul gördüğü grup ve sanatçılar çağrılmalı, basından tanınmış gazeteci ve yazarlar davet edilmelidir.
  12. Kahve, lokanta, çay bahçesi ve sebze satıcıları işyerlerinin girişine büyük levhalar halinde fiyat listeleri koymalı,lokanta ve çay bahçeleri menü ve fiyatları belirten listeleri masaların üzerine koymalı, Belediye zabıtası ve festival komitesi tarafında sürekli denetlenmelidir.
  13. Festivalin program uygulamasında festival komitesinin karaları esas alınmalı, bireysel müdahalelere ve kararlara müsamaha dilmemelidir.
  14. Etkinliklerde ortak pankart ve sloganlar tespit edilmeli, bunlara uyulmalı, grup ve siyasi parti çıkarını halkın genel taleplerinin önüne koyan anlayışlara gerekli uyarılar yapılmalıdır.
  15. Festivalin düzenlenmesi ve etkinliklerde İlimizdeki tüm kurum siyasi parti ve çevreler alınmalı, ortak kararlarla tüm halkın festivale katılımı sağlanmalıdır.
  16. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm esnafımızın ve Dersim Halkının kendi kültürleri ve geleneğine uygun olarak tüm misafirlerimizi ağırlayacağına inanıyoruz.
  17. Sanat sokağında sadece kitap, resim sergisi gibi sanatsal etkinliklerle ilgili stantlar açılmalıdır.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi