300 Kişilik kız öğrenci yurdu yer tespiti için TOBB Yetkilileri Tunceli’ye geldi.

TOBB tarafından İlimize yapılacak olan 300 kişilik kız öğrenci yurdunun yapılacağı arsayı yerinde görmek ve ihale sürecini hızlandırmak üzere TOBB İnşaat ve Emlak İşleri Daire Başkanı Yahya Kemal GENÇ ve müşavir firma koordinatörü Faruk YAĞ ilimize gelerek Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf CENGİZ ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. Milli eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle oluşan heyet kız öğrenci yurdunun yapılacağı arsayı yerinde inceledi. Daha sonra İl Valimiz Sn. Hakan Yusuf GÜNER’i ziyaret etti.

Vali Hakan Yusuf GÜNER’le yapılan görüşmeler sonucu Tucneli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Milli Eğitim Müdürü, Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Başkan Yardımcısı İbrahim KASUN VE Fen İşleri yetkilileri ile görüşmeler yaptılar.

Yapılan görüşmeler sonucu kız öğrenci yurdunun bu yıl temelinin atılması için yapılacak çalışmalar görüşüldü. Çok kısa bir süre içinde proje ve ihale safhasının hızlandırılması için çalışmaların hemen başlanması kararı alındı. İl Valisi tarafından konunun önemine binaen ilgili kurumların gerekli hassasiyeti göstermesi hususunda talimatları iletildi.

TOBB’nin İlimize yapacağı kız öğrenci yurdunun üniversitesi olan ve önemli barınma sorunu olan İlimize orta öğretimde okumak isteyen öğrencilerimiz için önemli bir barınma ihtiyacına cevap vereceğini İlimize böyle bir yatırımın Esnafımıza da ekonomik katkısının olacağını umuyoruz.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi