9 Aralık 2011 Tarihinde Yapılan Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Kokteyli ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf CENGİZ’in Basın Açıklaması

09/12/2011 tarihinde Tunceli Ticaret ve Sanayi Odasının Yeni Hizmet Binasının Tanıtım Kokteyli yapıldı.

Kokteyle Tunceli Valisi Sn. Mustafa TAŞKESEN, Belediye Başkanı Edibe ŞAHİN, Emniyet Müdürü Hayati YILMAZ, İl Defterdarı Ömer Faruk ÖNEL, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin ŞİMŞEK, Nazimiye Belediye Başkanı Cafer KIRMIZIÇİÇEK, Diğer kurum amirleri, il Genel Meclisi Başkanı Serdar ERDOĞAN, , Sanatçı Ferhat TUNÇ, Basın Mensupları ve çok sayıda Ticaret ve Sanayi Odası üyesinin katıldığı kokteylde açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf CENGİZ yaptı. Daha sonra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazım KORKMAZ Yönetimde bulundukları 2,5 yıl süre içerisinde yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 2,5 yıl önce devraldığımız Odamıza yeni bir hizmet binasının alımını Yönetim ve Meclis olarak önümüze görev olarak koyduk. Odanın gelirleri, Odalar ve Borsalar Birliğinden aldığımız katkı ve çevre illerdeki Ticaret ve Sanayi Odalarından aldığımız destekle 360,00 m2 alanı olan yerin 90 m2 toplantı salonu, 7 oda, mutfak ve arşivden oluşan hizmet binamızı satın aldık. Odanın ofis büro malzemeleri Kayseri Sanayi Odası Başkanı Sayın Mustafa BOYDAK tarafından hibe edildi. Odamızın Hizmet binasının alımından dolayı büro malzemeleri dahil yaklaşık 400.000,00 TL maliyeti olup, borçlarımızın % 75’i ödenmiş kalan kısım ise taksitler halinde ödenecektir.

Ticaret ve Sanayi Odamız yeni hizmet binasında esnafımıza ve halkımıza daha rahat bir ortamda ve toplantı salonunda yapacağı etkinliklerle hizmet etmeye devam edecektir. Yönetimimiz döneminde SODES kapsamında 280.000,00 TL Aşçı Garson yetiştirme ve evde hasta ve yaşlı bakımı kursları açılmış 76 kişinin katılımı ile kurslar tamamlanmıştır. Kısa süre içerisinde sertifikaları verilecektir. Proje kapsamında gerekli malzemeler İlimizdeki esnaflardan alınmıştır. Bu projelerin uygulanmasında Valiliğimiz, Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden gerekli destek alınmıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yönetimimiz döneminde esnafımızın sorunları ile ilgili İldeki yetkili kurum ve kuruluşlarla sürekli görüşmeler yapılmış, çözümler aranmıştır. Bölgemizin ve ilimizin sorunları konusunda Odamızın görüş ve düşünceleri başta festivaldeki panellerde ve günlük basın yoluyla sürekli kamuoyu ile paylaşılmış, ilin genel sorunları olan baraj projeleri bölgede barışın sağlanması vb. sorunlar da tüm sivil toplum örgütleri ve halkımızla birlikte hareket edilmiştir.

UMEM (Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme) Projesi kapsamında İL Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur ve Odamızın işbirliği ile kurslarımız devam etmektedir. Önümüzdeki dönemde de SODES kapsamında yeni projelerimizi sunmaya devam edeceğiz. Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi için 2 yılı aşkın zamandan beri Valimiz Sn. Mustafa TAŞKESEN Başkanlığında İl Belediyemizle birlikte çalışmalarımız devam etmekte olup, Fırat Kalkınma Ajansından alman 600.000,00 TL hibe proje ile altyapısı tamamlanarak 2012 yılında 43 yatırımcının yatırım yapması için hizmete açılacaktır. Ticaret ve Sanayi Odamızın organizasyonu ile 3 yıl boyunca yılda 40.000,00 TL olmak üzere TOBB katkısı ile toplam 120.000,00 TL karşılığında yaklaşık 2.500 aileye gıda yardımı, 2.500 öğrenciye giyim yardımı yapılmış, bu yardımlar il merkezi ve tüm ilçelerimizde ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere dağıtılmıştır. Gıda ve giyim malzemeleri ilimizdeki esnaftan temin edilmiştir. Tanıtım kokteylimizin amacı Odamız üyelerine yeni hizmet binamızın tanıtımını yapmak, ilde görev yapan kamu görevlileri, Belediyelerimiz ve ilde bulunan siyasi parti temsilcileri, basın ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile esnafımızın buluşması ve sorunlarını paylaşmasıdır. Ticaret ve Sanayi Odamızın Hizmet binasının resmi açılışı 2012 yılı içerisinde Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sn. M.Rifat HiSARCIKLIOĞLU’nun katılımı ile yapılacaktır.

Odamızın hizmet binasının alımında katkı sunan Yönetim Kurulumuza, Meclisimize, Oda Personelimize, Kamu görevlilerine, Belediyemize, çevre illerin Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize ve Odamızın üyelerine, iş adamlarına teşekkür ederiz.