Başlarken… Üyelerimiz ve Dersim Kamuoyu!

2009 yılında Yönetime geldiğimizde Türkiye’de İl bazında Ticaret ve Sanayi Odasının kendisine ait hizmet binası olmayan tek il konumundaydık.

Yönetim Kurulumuz, Meclisimiz ve Oda Personelimizin yoğun ve fedâkar çalışması, İl dışında bulunan dostlarımızın ve Odalar ve Borsalar Birliğinin katkıları ile 2,5 yıl içerisinde Odamıza hizmet binası kazandırdık ve tüm büro mobilyalarını yeniledik. 2011 yılı sonunda mülkiyeti Odamıza ait hizmet binasına taşındık.

Sodes ve Umem Beceri 10 Projeleri kapsamında İldeki Yüzlerce insanımıza geçici de olsa istihdam sağladık. 400.000,00 TL’na yakın kaynak Odamızın da katkıları ile İlimize kazandırıldı. Umem Beceri 10 projesi devam etmekte olup, Sodes Projeleri ile ilgili yeni dönemde çalışmalarımız devam edecektir.

İlimizin önemli sorunları olan Barajlar, Organize Sanayi Bölgesinin hizmete açılması, Üniversitenin gelişmesi İlimize Ekonomik ve Sosyal katkısı, Kültür ve Doğa Festivali ile ilgili çalışmalarımız geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de aynı duyarlılıkla, İlimizde bulunan Halkımız ve Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Partiler, Üyelerimizle olan ortak çalışmalarımız devam edecektir.

Türkiye’nin diğer illerinde Ticaret ve Sanayi Odaları olanakları ölçüsünde aylık veya üç aylık bültenler çıkarmaktadır. Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de Yönetim Kurulu Kararı ile Meclisimizin de onayı ile 2012 yılından itibaren 3 aylık veya 6 aylık sürelerle Odamıza ait bir bülten hazırlamaya karar verdik. Bültenimizde Odamızın faaliyetlerini, Üyelerimizden gelen Ülke ve İlimizin sorunlarla ilgili görüş ve düşünceleri, Üyelerimiz ve Kamuoyu ile paylaşacağız. Bu ilk Sayımızda Odamızla ilgili haberler, uygulanan projelerin İlimize katkıları, 2012 yılı ile ilgili Ekonomik ve Sosyal Sorunlarımızı, Arıcılar Birliğimizin sorunları ve önerilerini, Basında Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili haberleri yayınlayacağız.

Gelecek sayıda yayınlanmasını istediğiniz Üyelerimizin, Birlik, Kooperatif ve Şirketlerin sorunları ile ilgili düşüncelerinizi Ülke, Bölge ve İlimizin Ekonomik ve sosyal sorunlarla İlgili görüş ve önerilerinizi yayınlamaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla,

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı