II. DERSİM YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI

Pertek Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen II. Dersim Yerel Yönetimler Çalıştayına Dersim Merkez, Hozat, Mazgirt ve Pertek Belediyelerinin yanısıra Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası, Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Tunceli Barosu, Tunceli TMMOB Temsilciliği, Tunceli KESK Temsilciliği, Pertek Halk Meclisi Üyeleri, Pertek Ziraat Odası Başkanlığı, EMEP ve BDP Petek İlçe Başkanları, Tüm Bel Sen Dersim Temsilciliği, HDK Dersim Temsilciliği, DHF Dersim Temsilciliği, BDP ve EMEP Dersim İl örgütleri, SES Dersim Temsilciliği adına katılım gerçekleşmiş ve katılan bütün kurum temsilcilerinin yanısıra bireysel olarak da 28 kişi konuşma yapmışlardır.

Toplantıda Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf CENGİZ Tunceli’de Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yapılan çalışmalar, Bölgede barışın sağlanması için yapılan görüşmeler ve Tunceli’de TOBB tarafından yapılacak 300 kişilik kız öğrenci yurdunun yapılması ve Odamızın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Yusuf CENGİZ daha sonra söz alarak toplantı gündemi ile ilgili inanç merkezlerinin korunması, kent müzesinin oluşturulması ve Tunceli Yerel Yönetimler Birliğinin oluşması için neler yapılması gerektiği konusunda düşüncelerini belirtti.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi