TİCARET VE SANAYİ ODASI İLÇELERDEKİ TOPLANTILARINA BAŞLADI

Tunceli Ticaret ve Sanayi odası 31/08/2013 tarihinde Pertek te ilk toplantısını yaptı. Toplantıya Pertek kaymakamı Memiş İNAN, Pertek Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi KURT ,Pertek Mal Müdürü Erdoğan Mustafa ÜSTÜNDAĞ , TOBB TSO konsey üyesi ve Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Yusuf CENGİZ , Meclis Başkanı Ali GÖYÜLDAR, Meclis Başkan Yardımcısı Murat DARGIN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kazım KORKMAZ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali KAYA , Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin ŞENGEZER ve Cem BALO , Genel Sekreter Mehmet KATURMAN, yeni genel sekreter vekili Veli GÜNGÖRMÜŞ ve Meclis Üyeleri olan Muzaffer YERLİKAYA, M.Ali ÇETİNDERE, Seydali BULUT , Ahmet DOĞAN,ilçedeki oda üyesi esnaflar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Yeni süreçte de alınan meclis kararları gereği ilçelerde toplantılar devam edecek ve ikinci toplantı Ovacık ta yapılacaktır.

Açılış konuşmasını yönetim kurulu başkanı Yusuf CENGİZ yaptı. Konuşmasında geçmiş 4 yılı değerlendirerek, kendi çabalarıyla satın aldıkları hizmet binasına,son 5 yılda TOBB nin de katkısıyla 240.000 tl lik gıda ve giyim yardımı yapıldığına , yapımına başlanmış olan organize sanayi bölgesine, yapılacak olan 300 kişilik kız öğrenci yurduna, destek sundukları barış sürecine değindi. Ayrıca ilimizde yapılması düşünülen Munzur ve Pülümür vadileri üzerindeki barajların ilimize ekonomik, sosyal ve inanç boyutu ile zarar vereceği bu nedenle barajların iptal edilmesi, ilimizin turizme açılması gerektiğini bu konu ile ilgili her türlü yasal girişimlerde bulunacağını söyledi. Barış sürecinin ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunacağından geçmişe olduğu gibi bundan sonraki süreçte barış ortamının sağlanması, yeni demokratik bir anayasanın yapılması için gerekli girişimlerde bulunulacağını ekledi. İlimizde yapılan geleneksel Doğa ve Kültür festivallerinin İl merkezi ve İlçelerdeki etkinliklere odamızın olanaklar dahilinde maddi ve manevi katkı sunmayı ayrıca da esnafın katılımını sağlamak için çaba sarf edeceklerini söyledi. İlimizde düşünülen maden işletmeciliği ile ilgili olarak bu çalışmaların ilimize kazandıracağı veya kaybettireceği sonuçları halkımızla tartışıp olumlu sonuca vardıktan sonra kamuoyuna paylaşmayı uygun bulduklarını eklediler. Önümüzdeki dönemde ilimizde EKONOMİK KURULTAY düzenleyerek buna bağlı olarak da kalkınma ajansına projeler sunarak bu çerçevede YERLİ ÜRETCİLERİN DESTEKLENMESİ ve KENDİ İLİNDE ALIŞVERİŞ YAP teması işlenerek çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Meclis toplantılarının bir kısmı ilçelerimizde yapılarak, ilçe esnafımızın sorunları meclisimiz ve ilçe yöneticileri ile paylaşılacaktır. Buna bağlı olarak:

1-Yatırım projelerini destekleme komisyonu
2-Çevre komisyonu
3-Üniversite ve diğer kurumlar iş birliği komisyonları oluşturulacaktır.

Barış süreciyle birlikte oluşacak olumlu havanında etkisi, yıllardır çarşıya çıkamayan askerlerin il merkezi ve ilçelerde çarşıya çıkmasını sağlamak için ilgili makamlarla gerekli görüşmelerin yapılarak girişimlerde bulunulacaktır. Asker ve emniyet kantininden alışverişin kendi personeline yapmaları toptan alımların ise ilimiz esnafından sağlanması için girişimlerde bulunulacaktır. Madde bağımlısı gençlerimizin ve çocuklarımızın topluma yeniden kazandırılması için ilgili kurumlarla ortak çalışma yapılması gerektiğinden bu konu ile ilgili etkili çalışmalar yapılacaktır.

Daha sonra ilçe kaymakamı Memiş İNAN söz alarak tertip edilen bu organizasyondan çok memnun olduğunu, böyle ilgili insanlarla beraber esnafımıza bundan sonra daha yakın olacağını,sorunlarını dinleyeceğini ve hiçbir yardımdan kaçınmayacağını söyledi. Daha sonra söz esnafımıza verildi ve sorunları dinlendi. İlçe esnafı yeni yönetimden çok memnun olduklarını daha önceki süreçlerde esnafın sorunlarıyla bu kadar ilgili bir yönetimle karşılaşmadıklarını ve kutladıklarını söylediler. Daha sonra 12 yıllık genel sekreterlik görevinden ayrılan sayın Mehmet KATURMAN a çalışmalarından ötürü plaketi ve hediyesi Pertek Kaymakamı Memiş İNAN ve Pertek Belediye Başkan Yardımcısı tarafından verildi.

02.09.2013

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı