TUNCELİ T.S.O İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI.

12 Mayıs 2013 günü yapılan seçimlerde yeni seçilen meclis ilk toplantısını 4 Haziran 2013 Odamız toplantı salonunda Meclis Başkanı Ali GÜYÜLDAR’ın başkanlığında yapmıştır.
Seçim sonrası yapılan Yönetim ve Meclis Organlarının seçimlerinde

Yönetim Kurulu BaşkanlığınaYusuf CENGİZ
Yönetim Kurulu Başkan Yrd.Kazım KORMAZ
Yönetim Kurulu Başkan Yrd.Ali KAYA
Yönetim Kurulu ÜyesiHüseyin ŞENGEZER
Yönetim Kurulu ÜyesiCem Balo
Meclis BaşkanlığınaAli GÜYÜLDAR
Meclis Başkan YrdMurat DARGIN
Meclis Başkan Katip üyeliğineMehmet AKIN, seçilmiştir

Ayrıca Seydali Bulut, Ahmet Doğan, Muzaffer Yerlikaya, Zafer Tunç, Mehmet Ali Çetindere, Onur Şahinol, Ercan Alparslan meclis üyesi olarak seçilmişlerdir.

Meclisimiz İlk toplantısında aşağıdaki kararları almıştır.

1. İlimizde yapılması düşünülen Munzur ve Pülümür vadileri üzarindeki barajların ilimize ekonomik,sosyal ve inanç boyutu ile zarar vereceği bu nedenle barajların iptal edilmesi,ilimizin turizme açılması gerektiğini ,bu konu ile ilgili her türlü yasal girişimlerde bulunacağımızı belirtmek istiyoruz.
  2. Barış sürecinin ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunacağından geçmişte olduğu gibi bundan sonraki süreçte barış ortamının sağlanması,yeni demokratik bir anayasanın yapılaması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.
  3. İlimizde yapılan geleneksel Doğa ve Kültür festivallerinin İl merkezi ve İlçelerdeki etkinlere odamızın olanaklar dahilinde maddi ve manevi katkı sunmayı ayrıca da esnafın katılımını sağlamak için çaba sarfedecektir.
  4. İlimizde düşünülen maden işletmeciliği ile ilgili olarak bu çalışmaların ilimize kazandıracağı veya kaybettireceği sonuçları halkımızla tartışıp olumlu sonuca vardıktan sonra kamuoyuna paylaşmayı daha uygun bulmaktayız.
  5. Önümüzdeki dönemde ilimizde EKONOMİK KURULTAY düzenleyerek buna bağlı olarak ta kalkınma ajansına projeler sunarak bu çevrecede “YERLİ ÜRETİCİLERİN DESTEKLENMESİ ” ve “ KENDİ İLİNDE ALIŞVERİŞ YAP” teması işlenerek çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.
  6. Meclis toplantılarının bir kısmını ilçelerimizde yaparak ilçe esnafımızın sorunları meclisimiz ve ilçe yöneticileri ile paylaşılacaktır.
    • A) Yatırım projelerni destekleme komisyonu
    • B) Çevre komisyonu
    • C) Üniversite ve diğer kurumlar iş birliği komisyonları oluşturulacaktır.
  7. Barış süreciyle birlikte oluşacak olumlu havanında etkisi yıllardır çarşıya çıkamayan askerlerin il merkezi ve ilçelerde çarşıya çıkamasını sağlamak için ilgili makamlarla gerekli görüşmelerin yapılarak girişimlerde bulunulacaktır.Asker,emniyetin kantinlerin alışverişin kendi personeline yapmaları,toptan alımların ise ilimiz esnafından sağlanması için girişimlerde bulunulacaktır.
  8. Madde bağımlısı gençlerimizin ve çocuklarımızın topluma yeniden kazandırılması için ilgili kurumlarla ortak çalışma yapılması gerektiğinden bu konu ile ilgili etki çalışmalar yapılcaktır.

Kamoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyesi