TUNCELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI YUSUF CENGİZ, CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL’ÜN DANİMARKA’YA YAPTIĞI RESMİ ZİYARET HEYETİNDE YER ALDI

17/19 Mart 2014 tarihlerinde Danimarka Kraliçesi 2.Margrethe nin daveti üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL, maliye bakanı Mehmet ŞİMŞEK, TOBB Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Esnaf Odaları Konfederasyonu Başkanı Bendevi PALANDÖKEN ve iş adamlarının da katıldığı resmi ziyarette TOBB/TSO Konsey Üyesi Yusuf CENGİZ de TOBB heyetinde yer aldı.

Danimarka da yapılan resmi heyetler arası toplantılarda Abdullah GÜL, Mehmet ŞİMŞEK, Danimarka Başbakanı, Maliye Bakanı, katıldılar ve söz alarak: İki ülke arasındaki ticari ilişkiler hakkındaki görüşlerini dile getirdiler. Bu toplantıların tümüne Tunceli TSO Yönetim Kurlu Başkanı Yusuf CENGİZ de katıldı. Ayrıca Danimarka da gıda, sağlık ve enerji konusunda yapılan ikili görüşmelerde ihracat hususu ve ilimizde yetiştirilen organik ürünler ile ilgili bilgiler verdi.

İş adamları heyeti Danimarka nın en büyük gıda firmaları , enerji ve sağlık sektöründe faaliyet gösteren fabrikalar ziyaret edilerek yapılan üretimle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Abdullah GÜL Türkiye den heyete katılan basın mensuplarıyla yaptığı toplantılarda Türkiye deki güncel sorunlar ve barış süreci ile ilgili soruları cevapladı. Bu açıklamalar basında geniş yer aldı.

Yusuf CENGİZ 14/15 mart tarihlerinde İstanbul da yapılan Dersim Dernekleri Federasyonu ve Çemişgezek Çevre Köyleri Derneklerinin düzenlediği etkinlilere katıldı. Çemişgezek Dernekleri toplantısında söz alarak 30 yıllık çatışma ortamının ilimize verdiği tahribat ,barış sürecinin önemi, ilimizde bulunan OSB nin bugünkü durumu, ilimizdeki üniversitenin geldiği aşama, 14-15 Şubat tarihlerinde düzenlenen Dersim de Ekonomi Konferansında tartışılan konular ve Dersim esnafının sorunları konusunda bilgi verdi. Sonra tüm Dersimli iş adamlarının yüzünü ilimize dönerek özellikle turizm, tarım , hayvancılık ve organize sanayiye yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.