TUNCELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI Munzur Kültür ve Doğa Festivali Önerileri

1- Önceki yıllar festival sonrası kurumların öneri ve değerlendirmeleri festival komitesi tarafından yeniden incelenmelidir.

2- Festival komitesi Belediye Eş Başkanları başkanlığında 2 Belediye meclis üyesi,4 üye değişik kurumlardan olmak üzere 8 kişiden oluşmalı ve resmi komite aynı zamanda fiili uygulama komitesi olmalıdır.

3- Paneller İlimiz ve Bölgemizin ekonomik ve sosyal, içinde bulunduğumuz sürecin; özellikle barış sürecine geri dönülmesiyle ilgili konuları kapsamalı, günde 2 panelden fazla olmamalı ve panelist sayısı yönetmen dahil 5 kişiyi geçmemelidir. Ayrıca Odamızdan bir yetkili, panellerde görev verilirse panelist veya moderatör olarak görev alabilir.

4- Stadyum etkinlikleri kaldırılmalı, bunun yerine küçük müzik dinletileri,panel, şiir dinletisi, ve tiyatro düzenlenmeli. İnanç yerlerine ziyaretler düzenlenmeli. Her ilçeyi kapsayacak şekilde organizasyonlar tertip edilmeli.

5- Stant yerleri dağıtımında Tunceli’de ikamet eden esnaf ve halk esas alınmalı, sadece festival süresinde ticaret amaçlı gelen şahıslar engellenmelidir.

6- Festival öncesi yapılan açıklamalarda ve anonslarda ildeki temizlik sorununa sürekli dikkat çekilerek halk duyarlı hale getirilmelidir.

7- İki vadide (Pülümür- Ovacık) festival süresince temizlik kampanyası yürütülmeli.

8- İlimizde üretilen Bal, Peynir, Su ve Ayran, pekmez gibi ürünlerin teşhir edileceği ve satılacağı stantlar açılmalıdır.

9- Müzik dinletilerinde yerel sanatçılar çağrılmalı.

10- Kahve, lokanta, çay bahçesi ve sebze satıcıları işyerlerinin girişine büyük levhalar halinde fiyat listeleri koymalı,lokanta ve çay bahçeleri menü ve fiyatları belirten listeleri masaların üzerine koymalı, Belediye zabıtası ve festival komitesi tarafında sürekli denetlenmelidir.

11- Festivalin program uygulamasında festival komitesinin karaları esas alınmalı, bireysel müdahalelere ve kararlara müsamaha edilmemelidir.

12- Etkinliklerde ilin ve bölgenin önemli sorunlarını esas alan ortak pankart ve sloganlar tespit edilmeli, bunlara uyulmalıdır.

13- Festivalin düzenlenmesinde ve etkinliklerde ilimizdeki tüm kurum siyasi parti, çevreler ve tüm halkın festivale katılımı sağlanmalıdır.

14- Anadilde müzik, panel ve etkinliklere ağırlık verilmelidir.

15- Trafikte oluşacak sorunlar için emniyetle beraber belediye zabıtalarınca çalışmalar yapılmalı.

16- Belediye çalışanları, kurumların görevlendirecekleri şahıslardan ve gönüllülerden güvenlik birimi oluşturulmalı. Bu birimi yönlendirecek 5 kişilik bir üst komite kurulmalı ve tüm etkinliklerde etkin güvenlik önlemleri alınmalıdır.

17- Festival , daha önceki yıllarda olduğu gibi temmuzun son haftası yapılmalıdır

Tema olarak barışı, yörenin kültürünü, dilini ve inancını öne çıkaran; insanların tarım, hayvancılık ve arıcılık alanlarında üretime katılmasını vurgulayan sloganlar seçilmelidir.

TOBB/TSO Konsey Üyesi

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası