TUNCELİ TSO YÖNETİM KURULU İL GENEL MECLİSİNİ ZİYARET ETTİ

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi 2014 yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Tunceli il genel meclisini ziyaret etti. Ziyarete TSO meclis başkanı Ali GÜYÜLDAR, yönetim kurulu başkanı Yusuf CENGİZ, başkan yardımcısı Kazım KORKMAZ, Yönetim kurulu üyesi Cem BALO ve Hüseyin ŞENGEZER ve TSO genel sekreteri Veli GÜNGÖRMÜŞ katıldı. TSO heyetini il genel meclis başkanı Muzaffer YERLİKAYA, başkan yardımcısı Zülfü KÜLAHÇI ve meclis üyeleri karşıladı. Görüşmeye İlçelerden gelen meclis üyeleri ve CHP Tunceli eski milletvekili Hasan GÜYÜLDAR da katıldı. Hasan Güyüldar bu meclisin yerel bir parlamento niteliğinde olduğunu ve ilin bütün sorunlarının bu meclisten geçeceğini, ilerde karşılaşılacak il sorunlarının dışarıdan daha detaylı görüldüğünü ve bu yolda meclise başarılar dilediğini ekledi. Hasan Güyüldar, Tunceli TSO’yu, Yusuf CENGİZ ve yönetiminin çalışmalarını dışarıdan takip ettiklerini ve takdir edildiğini söyledi. Tunceli sorunlarıyla yakından ilgilenen TSO ya da çalışmalarında başarılar diledi

TSO başkanı Yusuf CENGİZ ise öncelikle yaşanan seçimin ardından demokratik olarak iradesini ortaya koyan halkın fikirlerine saygı duyulması gerektiğini belirtti. Hizmet için siyasetin arka planda bırakılması gerektiğini ve herkesin ilin kalkınması için çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi. 5 yıldır Tunceli TSO yönetimde olduklarını, 15 meclis üyesinin olduğunu ve bu mecliste her siyasi görüşten insanın bulunduğunu söyledi. Oda olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını, ancak ilin sorunlarının çözümünde hep birlikte dayanışma içerisinde sorunlara duyarlılık gösterdiklerini ifade etti.

Cengiz sözlerine şöyle devam etti. İl genel meclis başkanı, Tunceli Belediye başkanı, Valilik ve TSO yönetim kurulu başkanı olarak Fırat Kalkınma Ajansı’nın yönetiminde yer almaktayız. Fırat Kalkınma Ajansı ise ilimizin gelişmesi için önemli bir kurumdur. Her ay çeşitli illerde düzenlenen yönetim kurulu toplantıları çok önemli. Halkımızın sunduğu projeler değerlendiriliyor, kendilerine destek vermeye çalışıyoruz ancak çoğu zaman toplantılara il bazında yeterli katılım sağlanamıyor, yeni dönemde bu sorunun aşılacağını umuyorum. Fırat Kalkınma Ajansı nın toplantıları takip edilerek halka destek sunulmalıdır.

Barış süreci ise bütün sorunların giderilmesi için en büyük etmen. Biz bunun için Diyarbakır’da doğu ve güneydoğu oda ve borsa başkanlarıyla bir araya geldik. Barış sürecinin devam etmesi konusunda hem fikir olduğumuzu ve sürecin desteklenmesi gerektiğini vurguladık. Ayrıca Ankara da Sayın Başbakanla, ana muhalefet partisi başkanıyla, Beşir Atalay la görüşmeler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Barış süreci olmazsa ilin kalkınması yavaşlar. Süreç çok ağır işliyor bunun hızlanması için çalışmalar yapılmalı.

Meclis toplantılarımızı ilçelere taşımaya özen gösteriyoruz. Bu şekilde kaymakamlıklar, belediye başkanları ve esnafımız bir arya geliyor ve sorunları yerinde dinleyip çözüm önerileri bulmaya çalışıyoruz. Yeni dönemde ilçelerde bulunan il genel meclis üyelerimizi de toplantılarımıza davet edeceğiz.

İl genel meclisi gibi bir kent meclisi kurulmalı. Biz bunu Ekonomi Konferansında da dile getirdik. Her kesimden insanın olacağı bir konsey; fikirlerin, sorunların ve çözüm önerilerinin iletilmesi için daha güçlü bir yapıya sahip olacaktır.

Biz 5 yıllık yönetim süremizde ciddi çalışmalar yaptığımıza inanıyoruz. Hizmet binası, hizmet aracı, 12 yıl atıl durumda olan organize sanayi bölgesinin faaliyete geçirilmesi, halkın sorunlarının her makamda ve her toplantıda dile getirilmesi gibi adımlar attık. Yerli esnafın desteklenmesi gerektiğini, ilçelerimizin de ekonomik olarak merkeze bağlı olması ve destek vermesi gerektiğinden her defasında bahsettik. Yani halka sahip çıkılmalı, sorunları hep birlikte dinlenip çözüm önerileri aranmalı.

İl genel meclis başkanı Muzaffer Yerlikaya ise meclise 17 kişi seçildiklerini, birlik ve beraberlik içinde il sorunlarına beraber çözüm önerileri sunulması gerektiğini vurguladı. İl meclisinde de çeşitli partilerden üyelerin olduğunu ve siyasi kimliğin göz ardı edilerek hizmet için çalışılması gerektiğini belirtti. Geçmişte ilimize çok büyük paraların geldiğini ve nereye harcandığı konusunda bir verinin olmadığını söyledi. Şu an gelen paranın 7 milyon civarında olduğunu ve bunun % 20 sinin merkez için ayrıldığını söyleyen Yerlikaya bu tutarların hizmet için çok yetersiz olduğunu da belirtti. TSO başkanı Yusuf Cengiz in Kent Meclisi kararına katıldığını belirten Yerlikaya sorunların yerinde dinlenip çözülmesi gerektiğini ekledi.

TSO yönetim kurulu başkan yardımcısı Kazım Korkmaz, vekillerin ilin sorunlarına çok uzak kaldığını, siyasetin sadece halka yapıldığını, hizmet konusunda veya sorunların iletilmesi konusunda çaba sarf etmediklerini söyledi. Çalışmaların kavgayla olmayacağını ve halka faydasının olmadığını söyledi. Korkmaz halkın artık bilinçlendiğini ve sadece hizmete edene veya hizmet için çaba sarf edene destek sunduğunu söyledi ki bunun örneğini bir önceki genel seçimle yakın zamanda yapılan yerel seçimler arasındaki farkla ortaya konulduğunu söyledi.

TOBB/TSO KONSEY ÜYESİ
TUNCELİ TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI