Tunceli TSO’dan öğrencilere mont yardımı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ilimizde eğitim gören ihtiyaç sahibi 800 öğrenciye mont yardımı yapıldı.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası eğitime katkı çalışmalarını bu yıl da devam ettiriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğinde her yıl gelenekselleşen ihtiyaç sahibi öğrencilere mont yardımı kapsamında il merkezi ve ilçelerinde eğitim gören toplam 800 ihtiyaç sahibi öğrenciye mont hediye edildi.
Odamız tarafından temin edilen montlar, Tunceli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Açıkgöz, Başkan Yardımcısı Ali Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Sadağ ve Genel Sekreter Cem Sungur tarafından il merkezi ve ilçelerde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüz Gürsel Ekmekci’ye teslim edildi.
İlimizin eğitimdeki başarılarında dikkat çeken Tunceli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Açıkgöz, “Her yıl ilimizi okuma-yazma oranında ülkemizde ilk sıralarda temsil eden çocuklarımıza bizlerde destek olabilmek adına böyle bir çalışma yürütüyoruz. Yaklaşan kış mevsimi öncesi ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin mont ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Zor şartlarda öğrenimlerini sürdürmek isteyen öğrencilerimizin kışın üşümemeleri için elimizden geldiğince bizler de katkıda bulunmak istedik. Temin edilen montlarımız, öğrencilerimize dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Gürsel Ekmekci’ye teslim edildi. Kendisi de durumu hassasiyetle takip ederek tüm ilçelerimizden öğrencilerin listelerini çıkararak, montların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacak.” diye konuştu.

İhtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler konusundaki hassasiyetinden dolayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür eden Açıkgöz, “Yakın zamanda ilimize kazandırdığı TOBB Yusuf Cengiz Kız Öğrenci Yurdu sayesinde 200 kız öğrencimize barınma imkanı sağlayan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve çalışma ekibine, ilimiz konusundaki hassasiyeti, duyarlılığı ve yapmayı planladığımız tüm çalışmalarımıza verdikleri sonsuz desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.” dedi.

Engelli öğrencilerimiz de unutulmadı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilen 800 monttan 60’ı ise ihtiyaç sahibi engelli öğrencilerimize dağıtılmak üzere Tunceli TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Diren Gökyıldız Tulga, Başkan Yardımcısı Fidan Aydın ile Kurul Üyesi Meral Tura Gül tarafından Özel Umudumuz Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi.